Gratis verzending vanaf €70

Voederhuis of voederplank voor tuinvogels

Een voederhuis kan je gebruiken voor alle vogelsoorten. Zowel tamme als wilde vogels maken graag gebruik van een voederhuisje. Zo kan je voederhuizen in een volière gebruiken net als het gebruik van vogelvoederhuisjes voor tuinvogels. De vereisten om wilde vogels aan te trekken zijn vrij eenvoudig, je hoeft alleen maar aan hun basisbehoeften te voldoen: voedsel, water en rust.

Soorten voederhuizen

Bopets voederhuizen zijn degelijk en duurzaam. Vogelvoederhuizen bestaan in alle afmetingen en formaten. Wij maakten een selectie van de mooiste vogelvoederhuisjes om te hangen, voederhuisjes op paal of voederhuisjes op pootjes. Geniet van wilde vogels in je tuin of op balkon. Vogels zijn gek op voederhuizen van Bopets.

Bopets heeft een mooi assortiment cottage voederhuisjes die bestaan uit een basis, een dak en zijkanten. De zaden zijn beschermd tegen het weer door de interne ruimte. Deze vogelhuisjes zijn erg mooie om naar te kijken. Veel van onze modellen hebben een feeder zodat ze veel zaden kunnen bevatten.

Resultaat 13–23 van de 23 resultaten wordt getoond

Soorten voederhuisjes

Er zijn verschillende soorten voederhuisjes voor vogels om op te hangen, vogelvoederhuizen op paal en ook voederhuizen of vogelvoederplanken met pootjes. Deze laatste kan je altijd op een tuintafel of plat dak plaatsen. Heb je heel weinig plaats kan je ook altijd een voedersilo aan een tak van een boom hangen of zelfs op een balkon van je appartement of woning.

Voordelen van een voederhuisje

Het vogelvoer is beschermd tegen bepaalde weersomstandigheden, waarbij de muren en het dak ze droog houden en voorkomen dat de wind ze wegveegt.
Grotere versies voederhuizen kunnen een grote hoeveelheid zaden of ander voedsel bevatten en hoeven niet vaak te worden gevuld.
Het huisje kan worden gebruikt door een grote verscheidenheid aan vogels.
Vogelhuisjes zijn vaak gemaakt van hout, waardoor ze esthetisch mooier en geschikter zijn voor de tuin dan plastic of metalen feeders.
Transparante of doorschijnende zijkanten maken het gemakkelijk om te zien of het huisje moet worden gevuld.

Waar een voederhuisje plaatsen ?

Zet indien mogelijk uw vogelvoeder in de buurt van bomen of struiken, de vogels zullen ze gebruiken om te rusten en bescherming te zoeken tegen ongunstige weersomstandigheden en roofdieren.

Groen blijvende bomen en struiken zijn ideaal omdat ze met hun bladeren vogels beschermen tegen slecht weer en roofdieren, zelfs in de winter, maar loofsoorten kunnen ook als dekking worden gebruikt. Als er geen bomen of struiken in de buurt zijn, kunt u proberen een bos takken en twijgen te maken om dekking te bieden voor de vogels in de buurt van de voederbak.

Om katten of andere ongewenste dieren af te schrikken, kunt u een koepel op de paal gebruiken zodat ze niet kunnen klimmen. Probeer ook de voederbak niet te dicht bij de takken te plaatsen, zodat andere dieren van de ene naar de andere kunnen springen.

Wanneer tuinvogels voederen.

De mooiste tuinen wemelen van het leven en de beste manier om de omgeving te animeren is om een vogelvoederhuis aan uw groene ruimte toe te voegen. In de koudere maanden, wanneer voedsel schaars is, zijn goed gevulde feeders de trekpleister van allerlei soorten tuinvogels. Vogels voederen kan een heel jaar door, maar in de zomer is het aan te raden heel weinig voedsel aan te bieden.

We mogen wilde vogels ook niet te lui maken om zelf op zoek gaan naar gevarieerde voeding. Wilde vogels kunnen zich zodanig aan mensen hechten dat ze niet langer in staat zijn om zelf nog voedsel te zoeken en in hongersnood leven.

Welk wilde vogels kan je aantrekken

Het vermogen om verschillende vogels aan te trekken hangt af van bepaalde factoren, waaronder de constructie van het voederhuisje, de locatie en de soorten zaden of ander voedsel die u uw kleine vluchtige vrienden wilt aanbieden. Ook belangrijk is uw inzet om de feeder schoon te houden en altijd goed gevuld met zaden, vooral in de winter.

De vogelsoorten die in de verschillende geografische zones leven, kunnen van verschillende grootte zijn, van zeer klein tot zeer groot: niet iedereen is het met elkaar eens en niet iedereen woont van nature in de directe omgeving van je tuin.

Welk soort vogelvoer

Afhankelijk van het soort vogelvoer voor tuinvogels zal je bepaalde vogelsoorten aantrekken. Er zijn verschillende zaadmixen die je kunt kopen en veel winkels, zowel fysiek als online, verkopen ook zaadzakken van hetzelfde type. Wanneer u besluit zaden te kopen om in uw tuinvogelvoeder te plaatsen, moet u kiezen welke u wilt kopen, afhankelijk van de vogelsoort die u wilt aantrekken.

Welk type voederhuisje

Welk voederhuisje kan je gebruiken voor bepaalde vogels en welk vogelvoer gebruik je dan.

welk type voederhuisje

9 wilde vogels die je makkelijk kan herkennen in je tuin

Herken jij ook deze 9 wilde vogels in je tuin?

1 – Vink (Fringilla coelebs)
2 – Tjiftjaf (Phylloscopus collybita)
3 – Roodborst (Erithacus rubecula)
4 – Europese Groenling (Chloris chloris)
5 – Appelvink (Coccothraustes coccothraustes)
6 – Heggenmus (Prunella-modularis)
7 – Koperwiek (Turdus iliacus)
8 – Kneu (Linaria cannabina)
9 – Vlaamse gaai (Garrulus glandarius)

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen