Gratis verzending vanaf €70
6 manieren om uw Labrador gelukkig te houden

6 manieren om uw Labrador gelukkig en gezond te houden

Een Labrador Retriever is een van de schattigste hondenrassen. Deze schatten van honden staan ​​vooral bekend om hun onvoorwaardelijke liefde. Bijna alle dierenliefhebbers die voor zichzelf een nieuwe hond willen kopen, hebben misschien verschillende keren nagedacht over het bezitten van een Labrador.

Labradors laten zich van hun beste kant zien als ze blij en opgewonden zijn. Deze rassen houden ervan hun baasjes te plezieren en wachten reikhalzend op hun bevelen. Tegelijkertijd wil je geen nieuwe labrador bij je thuis uitnodigen om ze alleen maar te vervelen.

Er zijn enkele eenvoudige maar zeer effectieve methoden om uw labrador retriever gezond en gelukkig te houden. Enkele van de onderstaande tips zouden u ook kunnen helpen om ongewenst gedrag bij uw honden te elimineren. Dus laten we beginnen met de discussie.

Dagelijks poetsen van de vacht

Labradors zijn honden die veel haar verliezen. Je zult zien dat ze in de herfst en lente meer haar verliezen dan anders. Je kan dit niet voorkomen, maar u kunt de haaruitval verminderen door ze dagelijks te borstelen. Op die manier kunt u ze onberispelijk schoon maken en de hoeveelheid haar die valt ook verminderen. Borstelen stimuleert ook de natuurlijke oliën van de huid, waardoor hun vacht glanzend blijft.

Zoek een geschikte hondenborstel voor uw labrador die u zal helpen hun dode haren te verwijderen en hun dichte ondervacht schoon te houden.

Zorg voor een gezond voedingspatroon

Labradors zijn honden die graag eten. Ze kunnen hun baasjes manipuleren om de dingen die ze voor hun ogen zien te krijgen. Daarom is het noodzakelijk om ze een dieet te geven dat niet alleen heerlijk is, maar ook voedzaam.

Het dieet van een Labrador Retriever moet een uitgebalanceerd dieet zijn en rijk aan vitamines en mineralen om hun grootte en activiteitsniveau te ondersteunen en het risico op bepaalde ziekten te voorkomen. Voedingsmiddelen of voedingssupplementen met omega-3-vetzuren zijn ook van vitaal belang voor hen om een ​​gezonde vacht te behouden en haaruitval te verminderen.

Regelmatige lichaamsbeweging voor uw Labrador

Labradors zijn rassen die een hoog energieniveau vertonen en daarom regelmatige lichaamsbeweging nodig hebben om ze fit te houden, zowel fysiek als mentaal. Als u merkt dat uw hond wat zwaarder is geworden zonder te veel te voeren of een overmatige kauwgewoonte heeft ontwikkeld, weet dan dat hij te weinig beweging krijgt.

Een normale, gezonde labrador heeft 1 uur dagelijkse lichaamsbeweging nodig. Als je een ontspannen labrador hebt, dan zou de fysieke activiteit van 30 minuten tot 45 minuten voldoende zijn. Tegelijkertijd moeten puppy’s worden uitgesloten van krachtige oefeningen, omdat hun botten in dit stadium zacht en zacht zijn. Vijf minuten lichaamsbeweging voor elke maand van hun leeftijd zou voldoende moeten zijn tot ze een jaar bereiken.

Begin vroeg met hun training

Omdat labradors over het algemeen een heerlijk temperament hebben, stoppen de meeste hondenbezitters met hun training net nadat ze zindelijk zijn geworden. Dit kan behoorlijk riskant worden, omdat laboratoria een groot ras zijn en moeilijk te beheersen kunnen worden zonder de juiste training.

Omdat dit ras zeer intelligent is, zul je geen problemen ondervinden bij het aanleren van commando’s en trucs. Onthoud ook dat het adequaat belonen van hen met heerlijke traktaties een lange weg gaat naar het snel trainen van hen.

Geef ze kauwbestendig hondenspeelgoed

Zoals hierboven vermeld, kunnen labradors overmatig kauwgedrag vertonen als niet aan hun dagelijkse trainingsvereisten wordt voldaan. Ze vertonen deze neiging, zelfs als u het huis voor een korte tijd verlaat. Het is dus handig als u goed kauwbestendig speelgoed voor uw hond heeft.

Met behulp van dit speelgoed houd je ze niet alleen bezig, maar geef je ze ook een gezonde uitlaatklep om hun opgekropte energie vrij te geven.

kauwspeelgoed voor honden

Socialiseer uw Labrador goed

Het zal ronduit een misdaad zijn als je een mooi ras niet als een labrador socialiseert. Ze vinden het heerlijk om in de buurt van mensen te zijn en tonen hetzelfde enthousiasme als een peuter en een ouder persoon. Het is het beste om uw labs niet buiten te binden, omdat ze graag een deel van hun gezin willen zijn.

Neem ze mee als u regelmatig gaat wandelen in het park. Als u vindt dat uw Labrador te enthousiast is, koop dan een geschikte halsband of een anti trekband voor honden die u kan helpen om ze effectief onder controle te houden.

Speel eindeloos met uw hond

Niets kan zo opwindend zijn voor een labrador dan een eindeloze speelsessie met hun baasje. Het is ook een van de manieren om een ​​sterke band met hen op te bouwen. Speel wanneer je de kans krijgt met je lab, of het nu binnen of buiten is.

Labradors houden ervan om te apporteren, omdat ze genetisch een retriever-ras zijn dat is gefokt om te jagen. Deze game houdt ze betrokken en geeft ze een gevoel van voldoening elke keer dat ze hun hondenspeelgoed achterna zitten.

Globaal genomen, Labrador Retrievers zijn honden wiens schattige en onschuldige uiterlijk ervoor kan zorgen dat je verliefd op ze wordt. Als hun trotse eigenaren kun je veel dingen voor ze doen in ruil voor hun ongelooflijke liefde en genegenheid. De bovenstaande tips zouden u veel helpen om ze zowel jubelend als gezond te houden. Overgiet ze met je liefde en zie hoe de band tussen jullie groeit.

Geef een reactie

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen